DENIP 2024

30/01/2024

Fa uns dies, els i les alumnes de 5è vam realitzar, a l'àrea de visual i plàstica, una ciutat. Aquesta ciutat ha estat constituïda per cases creades pels nens i nenes, juntament amb un ajuntament, una escola i un hospital. La idea era que els alumnes creessin casa seva amb paper reciclat i després, havien de situar-les allà on ells/es volguessin, per exemple: a la vora del mar o de la muntanya, al costat de l'escola... L'objectiu principal de l'activitat era generar diàleg, debat i conversa durant tot el procés de construcció cooperativa i col·laborativa. Amb aquesta tasca hem acordat eines que considerem indispensables per treballar la cultura de la PAU, vetllant per a que tothom ocupi l'espai que li pertoca i pugui fer sentir la seva veu. 

🕊️ Aquest dimarts 30 de gener, els i les alumnes de 5è hem anat a la plaça de la Vila de Badalona per celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Han participat uns 400 alumnes de 4t, 5è i 6è de 10 escoles locals en l'esdeveniment.

Primerament, hem estat jugant amb jocs cooperatius, després dos alumnes de cada escola han sortit per llegir el manifest del DENIP i finalment, hem acabat ballant i cantant amb en "Fefe". 

L'exposició de "Ciutats de Pau", creades pels alumnes de 5è de diferents escoles, estarà oberta al públic durant tot el dia a la plaça de la Vila. Posteriorment, del 31 de gener al 3 de febrer, l'exposició es traslladarà a la sala de la planta baixa de la Casa de la Vila. Si us animeu, podeu anar a veure-les, han quedat maquíssimes.