Una mica d'història

Entrega de diplomes al pati de l'escola per part de l'arxipestre Pere Rifé i Ausió i la directora de l'escola Carmen López Torrejón. Any 1951
Entrega de diplomes al pati de l'escola per part de l'arxipestre Pere Rifé i Ausió i la directora de l'escola Carmen López Torrejón. Any 1951

L’escola actual és fruit d’un projecte familiar impulsat als anys cinquanta per les germanes López Torrejón, amb la senyoreta Carmen al capdavant. En els seus inicis,  el centre el conformava una petita i típica casa de cos al barri del Progrés de Badalona, on va consolidar-se gràcies a la perseverança en la transmissió dels valors tradicionals.

L’escola va créixer de la mà del barri, el qual es trobava en un moment d’expansió econòmica amb la implantació de  indústries i la creació de llocs de treball. Així, en poc temps, es va  convertir en un referent per a les famílies de l’entorn, gràcies a l’estret vincle entre l’alumnat, pares i educadors.

Als anys setanta l’escola va passar a ser mixta i es va ampliar l’edifici, adaptant-se així als canvis socials de l'època, però mantenint en tot moment l’essència original.

A partir dels anys 80 l’escola es va anar adaptant a les continues reformes del sistema educatiu  que van venir de la mà de la democràcia, i va seguir donant continuïtat al caràcter familiar i de proximitat del centre.

Amb l’entrada al segle XXI es va produir el relleu generacional, que va anar acompanyat d’una reforma integral de les instal·lacions per tal d’adaptar-la a les necessitats actuals.

Actualment seguim sent una escola familiar, especialitzada en l'educació infantil i primària, on el valor principal és l’equip de mestres i educadors, que fan possible un projecte familiar, acollidor, proper i noble amb els infants com a protagonistes.