MOBILONA

22/03/2023

Els i les alumnes de 3r de primària han participat en la 6a Diada de l'Educació Viària de Badalona. Han participat un total de 230 alumnes de diferents escoles.

La diada de l’educació viària de Badalona es duu a terme des del 2018.  Aquesta activitat ideada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona, (vinculada a les activitats que desenvolupa la Unitat d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a les escoles de la ciutat) va néixer amb l’objectiu d’afavorir l’adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors/es de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la.

Durant aquesta jornada, l’alumnat de 3r de primària de les escoles representades en la Comissió (Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Rafael Alberti, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Turó d’en Caritg) han realitzat una gimcana, visitant els diferents stands que han preparat les entitats que formen part d’aquest grup de treball.

D’aquesta manera, l’alumnat dels diferents centres han pogut trobar-se en un espai obert, idoni per a la celebració d’aquesta jornada tan especial, i on totes les entitats que han participat en la Comissió han pogut dur a terme els seus tallers, destinats a contribuir en l’educació viària de les nenes i els nens de Badalona.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEV) i està vinculada a les que desenvolupa l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s'articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins i Entorns Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i a la Mobilona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions: Associació per al desenvolupament de l'educació viària a Catalunya (ADEVIC); Direxis TUSGSAL, Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Rafael Alberti i Turó d'en Caritg; Grup de Treball de materials didàctics d'educació viària (PFZ) del CRP de la Generalitat de Catalunya, Institut Guttmann, RACC, Servei Català de Trànsit (SCT GC), Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM GC) i Ambulàncies La Pau SCCL, Som Mobilitat, Sport Ciclista Bétulo, STOP Accidentes; TRAM, Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Departament de Mobilitat, Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona