Mobilona 2024

19/03/2024

Els alumnes de 3r de primària han participat en la 7a edició de la Diada de l'Educació Viària de Badalona, una iniciativa organitzada des del 2018 per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona. Aquesta activitat, vinculada a les iniciatives de la Unitat d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a les escoles de la ciutat, té com a objectiu principal fomentar l'adquisició de competències i coneixements entre els nens i nenes sobre els seus drets com a vianants, passatgers de vehicles o ciclistes, i promoure una actitud segura i respectuosa en la circulació urbana.

En aquesta edició de la Mobilona, els 190 alumnes de 3r de primària de diverses escoles membres de la Comissió, com Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Rafael Alberti i Turó d’en Caritg, han participat en diferents tallers i jocs promoguts per les entitats que formen part de la CPSEVB. Hem cantat i ballat les músiques de Paula y Javier D'Angelo: Camí amic i En patinet, que s'ha estrenat avui en aquesta Mobilona.

Aquest espai obert ha proporcionat un entorn idoni per a la celebració d'aquesta jornada especial, on totes les entitats membres de la Comissió han pogut desenvolupar els seus tallers destinats a enfortir l'educació viària dels nens i nenes de Badalona.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEV) i està vinculada a les que desenvolupa l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s'articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins i Entorns Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i a la Mobilona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions:

Associació pel desenvolupament de l’educació viària a Catalunya (ADEVIC); Direxis TUSGSAL; escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández; instituts escoles: Rafael Alberti i Turó d'en Caritg; Grup de Treball de materials didàctics d'educació viària (PFZ) del CRP de la Generalitat de Catalunya; Institut Guttmann; RACC; Servei Català de Trànsit (SCT GC); Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM GC) i Ambulàncies La Pau SCCL; Sport Ciclista Bétulo; STOP Accidentes; TRAM; Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Departament de Mobilitat; Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, i Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.