El dia de les biblioteques

23/10/2023

El 24 d'octubre és un dia especial per als amants de la lectura i el coneixement, ja que se celebra el Dia de les Biblioteques. Aquesta data commemora la importància d'aquests espais dedicats al resguard i difusió del saber, llocs que són fars de llum en la foscor de la ignorància.

Les biblioteques són molt més que magatzems de llibres. Són temples del saber, santuaris on les ments curioses poden explorar una infinitat de mons, viatjar en el temps i descobrir noves perspectives. Són refugis per a aquells que busquen el silenci necessari per a submergir-se en la lectura, però també són centres de trobada on s'organitzen esdeveniments culturals, conferències, tallers i exposicions.

En el Dia de les Biblioteques, recordem la importància de fomentar la lectura des d'una edat primerenca, de fer costat a aquests establiments en la seva labor de preservar el patrimoni cultural i d'oferir accés gratuït a la informació i l'educació. 

Aprofitem aquesta data per a visitar la nostra biblioteca local, prendre un llibre prestat, o simplement per a agrair a aquests guardians del coneixement per la seva inavaluable contribució a les nostres vides. En un món que a vegades se sent aclaparat per la informació digital, les biblioteques continuen sent fars de saviesa, recordant-nos que el poder de la paraula escrita continua sent indestructible.

 

Si voleu més informació, us deixem el blog de Jaume Centelles. La invitació a la lectura – Pàgina personal de Jaume Centelles