BADASPORT

28/11/2022

1.050 nenes i nens de 1r de 36 escoles de Badalona inicien avui al poliesportiu de Montigalà el Badamotri, la primera de les activitats esportives incloses en el Badasport 

Prop de 6.600 alumnes de primària participaran aquest curs en la 23a edició del projecte Badasport que es desenvoluparà des del pròxim dilluns 28 de novembre fins al pròxim mes de juny. El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats a partir de la pràctica de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports com ara el corfbol i l’atletisme, així com de proves d’orientació que es porten a terme en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a espais com el poliesportiu i a la platja. 

 

Els alumnes de 6è participaran en l’activitat de BADACORFBOL

 

Badacorfbol

La tercera de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es faran del 27 de febrer al 3 de març, a la zona esportiva municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.100 noies i nois de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona-La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

 

 

Objectius del Badasport 2022-23

Els objectius dels organitzadors del Badasport són:

 • Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.
  • Gaudir de l'activitat física.
  • Apropar els nens al món d’un esport mixt.
  • Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.
  • Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.
  • Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.
  • Facilitar la relació dels nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.
  • Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.
  • Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.
  • Elaboració i compliment d’un codi de joc net.
  • Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.
  • Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.
  • Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

En aquesta 23a edició del Badasport hi participen aquestes 36 escoles: 

Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell (SAB), Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, López Torrejón, Llibertat, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra (SAB), Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians Badalona, Salvador Espriu, Sant Jordi, Turó d’en Caritg i Ventós Mir. 

El Badasport 2022-23 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club d’Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona-La Rotllana i la Federació Catalana de Korfbal.