En el projecte "Els arbres em parlen" de la Fundació Joan Miró hem treballat, a partir dels conreus i els seus productes, la importància que la seguretat i la sobirania alimentària tenen per a la nostra alimentació. Hem pres consciència de les conseqüències que tenen les nostres decisions i pràctiques amb relació a l'alimentació i com, els petits canvis en els nostres hàbits de consum ens ajuden a ser més respectuosos amb el nostre cos, amb el nostre entorn més immediat i, amb el planeta. Abans de fer la visita, hem treballat a l'aula amb diferents recursos plàstics, la importància de prendre consciència de les conseqüències de les nostres decisions al voltant de l'alimentació i així ser més respectuosos amb el nostre cos i amb el nostre entorn. Durant la visita a la Fundació Miró hem observat com aquests criteris es transmeten plàsticament a les obres de Joan Miró, fent un recorregut per les sales i els patis, on hem observat elements que fan referència al paisatge i a la dieta mediterrània i experimentant amb diferents tècniques artístiques.
Objectius:
- Estimular la creativitat a partir de tècniques i processos artístics de Joan Miró.
- Observar i identificar diferents elements de l'entorn: materials, objectes, animals, plantes i paisatges.
- Identificar plantes de l'entorn segons criteris observables.
- Explorar aspectes de l'entorn a partir d'una qüestió rellevant, mitjançant e treball cooperatiu.
- Fer ús de la intuïció, la improvisació, la fantasia i la creativitat tant en l'observació i l'escolta com els processos creatius artístics.
- Experimentar amb les qualitats visuals i plàstiques dels materials, la composició i la intervenció espacial.