La granja: superem les pors

04/04/2024

Els alumnes de 3r i 4t de Primària de l'Escola  van viure una experiència transformadora en una excursió  a una granja de Santa Maria de Palautordera. Mentre molts podrien esperar una visita típica amb animals i jocs, aquesta excursió va ser molt més profunda, centrant-se en l'aprenentatge de la superació de la por i la descoberta de la valentia.

La jornada va començar amb una introducció a la relació entre els cavalls i les emocions humanes. Els alumnes van aprendre com els cavalls poden detectar el nerviosisme i la por, i com responen a aquestes emocions. A través d'activitats pràctiques, com ara el raspallat dels cavalls i conduir-los per un petit recorregut, els estudiants van descobrir la importància de la calma i la confiança en la interacció amb aquests animals majestuosos.

Després d'aquesta primera part de la jornada, els alumnes van participar en diverses activitats d'aventura cooperatives dissenyades per desafiar les seves pròpies pors i fomentar la valentia. Un circuit d'obstacles on van posar a prova la seva determinació i coratge. Amb el suport dels seus companys i els monitors de l'activitat, van superar obstacles físics i mentals, guanyant confiança en si mateixos i en els altres.

A mesura que l'excursió arribava al seu final, els alumnes van marxar amb una nova comprensió de si mateixos i de les seves capacitats. La jornada a la granja no només va ser una aventura divertida, sinó també una oportunitat per cultivar la valentia i la confiança en un entorn segur i estimulant.