ELS BONS PENSAMENTS

L’educació emocional és una pràctica educativa que respon a les necessitats emocionals de l’infant amb l’objectiu de perfeccionar el seu desenvolupament integral, tenint en compte les diferents dimensions que completen a l’individu: la dimensió afectiva, social, ètica, cognitiva o intel•lectual i corporal. D’aquesta manera, s’educa al nen de manera que sigui conscients de les pròpies emocions i sentiments així com la dels altres.

 Què hem volgut fer a primer? Treballar la motivació i l’estimació pels altres; potenciant els bons pensaments que tenim de cada un dels nens i nenes que configuren l’aula.

 Com ho hem començat a treballar? Cada matí a les 9, un nen o nena de la classe surt davant de tots els seus companys. Aquests, comencen a dir-li totes aquelles coses que aprecien d’ell/a per tal de fer-lo conscient que són coses bones que agraden i que no ha de canviar mai.

 Què fem amb aquests bons pensaments que tenim dels nostres companys/es? Els anotem en un full. Hem elaborat un racó a la classe amb 25 butxaques (una per a cada nen), allà cada nen va guardant els bons pensaments que els seus companys tenen d’ell.

 Objectiu del mural: Quan un nen o nena de la classe se senti malament, desmotivat, preocupat o simplement no tingui un bon dia, sempre podrà acudir a la seva butxaca i llegir-se tots els bons pensaments que tenen els altres d’ells, per així animar-se i motivar-se. Ajudar-lo a aconseguir un bon benestar interior.

Al llarg del curs, anirem treballant activitats d’educació emocional, ja que és molt important que l’infant aprengui, en gran, par a ser conscient dels seus propis sentiments i emocions per així, saber autogestionar-los i regular-los de la millor manera possible. Us les anirem explicant...
Fins la propera!!!

PINTEM A LA RAMBLA
El passat 8 d’octubre, els nens i nenes de P5, 1r i 2n vam anar a la Rambla de Badalona a pintar.
Vam gaudir d’un dia de sol i bona temperatura i vam poder aprofitar el bon temps per passar el matí a la Rambla. Allà vam fer uns dibuixos amb ceres, tot seguint les instruccions dels especialistes de plàstica; la Cristina, la Carme i la Cristina de primer. L’activitat constava en representar, en una làmina de dibuix, allò que veiem des de la Rambla: el mar, la sorra, les palmeres, les gavines, la via del tren, els bancs, etc. Van sortir uns dibuixos d’allò més macos ¡ Som uns grans artistes !


“LES MÀGIQUES AVENTURES D’EN FIXI I EN FOXI”

Dimecres 24 de febrer. Els alumnes de primer i segon de primària vam anar al teatre
Círcol Catòlic a veure una obra titulada: “Les màgiques aventures d’en Fixi i en Foxi”.
La història ens explicava les peripècies d’un parell de personatges que anaven a la
recerca d’un tresor perdut i que representaven dos mons molt diferents. Les aventures
que hi van viure en Foxi i en Fixi ens van transportar a indrets de tota mena: una
estació de tren, les muntanyes de les Roques Picalludes, el fantàstic país de les fades,
...
Va ser una obra marcada per la fantasia, les aventures, l’entusiasme i la màgia fet que
va permetre que els infants es captivessin, des d’un primer moment, per la posada en
escena dels personatges.
Aquí tenim al Sergi i a la Lídia, dos alumnes de primer que van tenir la gran sort de ser
còmplices de l’espectacle.